Ja hoor, dat kan. De cake is iets minder luchtig... maar ik vind het goed te eten.
Bananencake
Vrij van koemelk en kippenei
Dit cakerecept zonder ei (!) leent zich uitstekend om een ‘normale’, of om kleine cakejes te bakken.
Benodigdheden:
300 g tarwebloem
snufje zout
150 g (vloeibare of vaste) margarine (voor koemelkvrij, wajang plantaardigemargarine nemen)
1 zakje bakpoeder
75 g rietsuiker
500 g goed rijpe bananen
evt. scheutje citroensap en/of 1 zakje vanillesuike
Bereiding:
1.Verwarm de oven voor op 175° C en vet een bakvorm in.
2.Pureer de bananen met een staafmixer of keukenmachine. Prakken gaat waarschijnlijk ook, maar zal wat geduld vergen. Roer boter en suiker met een garde schuimig in een kom en voeg de bananenpuree erbij. Roer vervolgens de bloem en het bakpoeder goed door de massa en indien gewenst/toegestaan wat citroensap en vanillesuiker.
3.Vul de bakvorm met het beslag en bak de cake in de voorverwarmde oven in ca 55 minuten gaar. Kleine cakejes: 15-20 minuten (controleer met een satéprikker).
Tip:
Versier kleine cakejes met glazuur. Meng hiervoor poedersuiker met een weinig water, vruchtensap, limonadesiroop of koffie tot een dikke massa, smeer deze bovenop en laat drogen. Helemaal feestelijk is het om ze direct ook nog te besprenkelen met decoratiehagel, gemengde musketbolletjes, etc. (indien toegestaan).