User Info

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Who's Online

  • Dot gasten: 76
  • Dot verborgen: 0
  • Dot leden: 0

There aren't any users online.

Auteur Topic: Eigen recepten  (gelezen 58899 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Anneke

  • Peuter
  • ***
  • Berichten: 116
  • Geslacht: Vrouw
Re: Eigen recepten
« Reactie #105 Gepost op: oktober 20, 2008, 11:28:22 »
vind net een recept van gele room zonder melk

Gele room (koemelkvrij)

Ingredienten:
2 eet l bloem
3 eetl suiker
3 eetl custard
1 zakje vanillesuiker
voldoende water en hypoallergene melkvervanger voor 3 dl
extra 3 eetl water
25 gram margarine plantaardig (wajang of AH planten)

 Werkwijze

Meng de hypo-allergene melkvervanger met 3 eetlepels water. Even apart houden.
Meng bloem,suiker en custard en voeg al roerende 5 eetl (koud) water toe.(van het water voor de melkvervanger afnemen)
Rest van het water aan de kook brengen. Het custardmengel al roerende toevoegen en weer aan de kook brengen.
Zachtjes 5 min laten doorkoken.
Pudding laten terugkoelen naar 70 gr en het HA melkpoeder-papje toevoegen.
De zachte margarine erdoor roeren en de pudding verder koud roeren.

Tips:
Is ook te maken zonder de melkvervanger. Gebruik dan 3 dl water.  


ga ik uitproberen

edit nynke: layout en in index geplaatst
« Laatst bewerkt op: augustus 09, 2010, 09:50:06 door yfke »


 

Offline Anneke

  • Peuter
  • ***
  • Berichten: 116
  • Geslacht: Vrouw
Re: Eigen recepten
« Reactie #106 Gepost op: oktober 20, 2008, 11:30:16 »
Chocolade fudge

Ingredienten:
175 g pure chocolade(minstens 70%)
250 g ongezouten zachte boter
275 g suikerbakkerspoeder of poedersuiker gezeefd
1 theelepel vanille extract
 
 Werkwijze

Smelt de chocola au bain marie of in de magnetron 2-3 minuten op stand 'medium'.
Laat het een beetje afkoelen.
In een andere kom: klop de boter zacht en romig.
Voeg de gezeefde poedersuiker toe.
Klopt dit alles licht en luchtig.
De suiker moet gezeefd worden anders wordt de fudge klonterig.
Voeg dan de vanille-extract en de chocolade toe en klop alles glanzend en glad.

Tips:
Niet alleen lekker als vulling! Je kunt het ook gebruiken om de taart mee te bedekken. Deze hoeveelheid is genoeg voor 2 cakes van 20 cm (bijvoorbeeld Chocolade cake a  la Nigella). 1/4 van de fudge tussen de cakes smeren en de rest erover verdelen. Met een ruberen spatel verdelen en glad maken.  

edit nynke: layout en in index geplaatst
« Laatst bewerkt op: augustus 09, 2010, 09:50:42 door yfke »


 

Offline Nynke Dekker

  • Office iets?¿
  • Administrator
  • **
  • Berichten: 15.809
  • Geslacht: Vrouw
  • Nynke Bal, Balletje en Nynke ben ik allemaal!
Re: Eigen recepten
« Reactie #107 Gepost op: oktober 20, 2008, 11:37:54 »
Marsepein wordt volgens mij van amandelspijs gemaakt, amandelspijs wordt nog wel eens met ei gemaakt, meen ik me te herinneren. Ben zelf niet gek op marsepein, dus me er verder ook niet in verdiept.

Versieren kan met diverse dingen, icing die je zelf kleurt, dropveters, etc.

Ik heb het ten tijde van het dieet niet zo super moeilijk en mooi gedaan... de visite kijkt er kritischer naar dan het feestvarken zelf. De meiden vonden iedere taart waar hun naam op stond al super, nog wat versieringen erbij en het feest was compleet. We maken het onszelf vaak moeilijker dan nodig...

:knuf:
Probeer eens buiten de hokjes te denken voordat je oordeelt. Ieder mens is uniek!

Ik ben moeder van drie heerlijke dochters, Irene geb. 03-08-99, Anne geb. 09-08-02 en Renée geb. 30-06-05. Drie keer borstvoeding met uitgebreid hypo-allergeen dieet.

Offline antoinettez

  • Moderator
  • **
  • Berichten: 3.248
  • Geslacht: Vrouw
Re: Eigen recepten
« Reactie #108 Gepost op: oktober 20, 2008, 11:41:08 »
De amandelspijs van Dr. oetker, zit geen ei in, en ik maak hem dan met wat water aan, dat gaat ook goed.
Antoinette m.v. Marjolein die 13 mnd BV heeft gehad en Sofie die 21 mnd hypoallergene BV heeft gehad.

Offline Nynke Dekker

  • Office iets?¿
  • Administrator
  • **
  • Berichten: 15.809
  • Geslacht: Vrouw
  • Nynke Bal, Balletje en Nynke ben ik allemaal!
Re: Eigen recepten
« Reactie #109 Gepost op: oktober 20, 2008, 11:43:39 »
Weet ik Antoinette, maar vraag me dus wel af wat de bakker gebruikt.... als die zelf zijn spijs maakt...
Probeer eens buiten de hokjes te denken voordat je oordeelt. Ieder mens is uniek!

Ik ben moeder van drie heerlijke dochters, Irene geb. 03-08-99, Anne geb. 09-08-02 en Renée geb. 30-06-05. Drie keer borstvoeding met uitgebreid hypo-allergeen dieet.

Offline Anneke

  • Peuter
  • ***
  • Berichten: 116
  • Geslacht: Vrouw
Re: Eigen recepten
« Reactie #110 Gepost op: oktober 20, 2008, 11:54:41 »
ik ga het vragen bij de plaatselijke banket bakker. ben ook op een site aan t kijken maar daar staat niet bij alles wat er in zit, dus waar niets bij staat wordt het zowiezo niet.

Nynke, icing? is dat water met poedersuiker? En hoe kleur je dat (heb n keer carvan cevitan gebruikt met poedersuiker maar dat was niet echt n succes)


 

Offline Nynke Dekker

  • Office iets?¿
  • Administrator
  • **
  • Berichten: 15.809
  • Geslacht: Vrouw
  • Nynke Bal, Balletje en Nynke ben ik allemaal!
Re: Icing en Glazuur
« Reactie #111 Gepost op: oktober 20, 2008, 12:07:00 »
Icing en Glazuur

Icing is boter met poedersuiker en ik kleur het met bijvoorbeeld bietensap (kan je ook marsepein mee kleuren) spinaziesap, kurkuma, wortel kleurt ook redelijk dacht ik... het liefst natuurlijke kleurstoffen.

Glazuur maak je van water en poedersuiker.

« Laatst bewerkt op: augustus 23, 2009, 10:56:18 door antoinettez »
Probeer eens buiten de hokjes te denken voordat je oordeelt. Ieder mens is uniek!

Ik ben moeder van drie heerlijke dochters, Irene geb. 03-08-99, Anne geb. 09-08-02 en Renée geb. 30-06-05. Drie keer borstvoeding met uitgebreid hypo-allergeen dieet.

Offline Sigrid

  • Super Mama
  • *****
  • Berichten: 1.479
    • koken...
Re: Eigen recepten
« Reactie #112 Gepost op: november 05, 2008, 20:15:40 »
http://www.boutell.com/vegetarian/cake.html
Aub voor de chocolade liefhebbers, moet nog zelf beetje testen want ben nog niet helemaal tevreden. Maar als ik iets gevonden heb dat echt op punt staat horen jullie het nog wel
Dit is wel ok. Maar maak hem niet zoals ik in hoge vorm, doe het echt in twee delen zoals daar beschreven staat.
MV Hannes (08/02/04) en Marije (16/04/2005) en Jasmijn (27/12/2007) en meter van Enriqué


'Ik wens de rust om te accepteren wat niet te veranderen is
de kracht om te veranderen wat niet te accepteren is
en de wijsheid om het verschil tussen beide te ontdekken'

Offline Jennifer

  • Mama
  • ****
  • Berichten: 374
Re: Eigen recepten
« Reactie #113 Gepost op: november 05, 2008, 22:42:58 »
ik heb zaterdag net een cake gemaakt.
De cake zelf valt af want was een gewone met ei en boter.
Maar ik heb de cake eerst bedekt met fondant en op de bovenste laag heb ik glazuur opgespoten.
Ik heb het niet zelf gemaakt maar icing gekocht. Sommige jumbo's hebben het soms maar kunnen het vaak wel bestellen.
Is van de americanse producten. We slaan het af en toe in bij de Makro in Groningen want daar hebben ze het ook (in Duiven en Hengelo niet).
Ik heb geen natuurlijk maar gewone kleurstof gebruikt. Een klein beetje per kleur maar als ze er gevoelig voor zijn zou je idd natuurlijke kunnen gebruiken.

Ik probeer om een foto erbij te doen want ik had de cake met gras en lucht en in het midden een straat met een auto erop.
Met dieren figuurtje die eetbaar zijn uit duitsland. Hebben ze vaak net even wat meer dingen.

Eventueel als je wel een (boeren)cake mix mag gebruiken zou je ipv eieren en boter een blikje prik drinken kunnen gebruiken.
bereiden verder zoals op het pak. Het werkt opzich wel. Blijft wel iets plakkerig
Groetjes Jennifer
mv J@imey (11-09), J0rden (12-07), J0ey (12-05) en Just1n (01-04)

Offline Ageeth

  • Super Mama
  • *****
  • Berichten: 10.237
  • Geslacht: Vrouw
  • Have a nice day, unless you made other plans
    • WBW Nederland
Re: Eigen recepten
« Reactie #114 Gepost op: november 05, 2008, 22:48:14 »
Wauw wat een stoere Ca(r)s taart!
En zo netjes! Gaaf hoor.

Groet Ageeth
Ontmoetingsdag wbw zaterdag 2 oktober! Kijk op wbwnederland.nl


Offline Jennifer

  • Mama
  • ****
  • Berichten: 374
Re: Eigen recepten
« Reactie #115 Gepost op: november 28, 2008, 23:35:36 »
ei, melk en soja vrije cake
Nog een keer geprobeert met een boerencake mix
Ongeveer 320 cc prik doorgedaan (deze keer 7-up en een beetje cherry coke)
Verder gemaakt zoals op het pak staat en deze keer kwam die goed uit de oven.
Ook niet echt meer plakkerig aan de buitenrand
Jorden vond het heel erg lekker en ook andere mensen vonden het lekker.
Voor zijn 1ste verjaardag kan hij dus ook zelf een stukje cake.
« Laatst bewerkt op: augustus 23, 2009, 10:53:06 door antoinettez »
Groetjes Jennifer
mv J@imey (11-09), J0rden (12-07), J0ey (12-05) en Just1n (01-04)

Offline Nynke Dekker

  • Office iets?¿
  • Administrator
  • **
  • Berichten: 15.809
  • Geslacht: Vrouw
  • Nynke Bal, Balletje en Nynke ben ik allemaal!
Re: Eigen recepten
« Reactie #116 Gepost op: november 29, 2008, 11:45:17 »
Dat is dus een recept wat de moeite waard is om te proberen! Dank je wel!
Probeer eens buiten de hokjes te denken voordat je oordeelt. Ieder mens is uniek!

Ik ben moeder van drie heerlijke dochters, Irene geb. 03-08-99, Anne geb. 09-08-02 en Renée geb. 30-06-05. Drie keer borstvoeding met uitgebreid hypo-allergeen dieet.

Offline Ageeth

  • Super Mama
  • *****
  • Berichten: 10.237
  • Geslacht: Vrouw
  • Have a nice day, unless you made other plans
    • WBW Nederland
Oliebollen
« Reactie #117 Gepost op: december 07, 2008, 20:48:25 »
Oliebollen vrij van ei, melk, noten, pinda en soja; met een glutenvrije variant

Ingrediwnten:
 
100 gram rozijnen
12 gram verse gist (of ½ zakje gedroogde gist)
+/- 2,25 dl lauw water
1 theelepel suiker
250 gram bloem
snufje zout
(zonnebloem)olie*
poedersuiker, kaneel


Bereiding:
 
- Was de rozijnen en laat ze uitlekken.
- Meng de gist aan met de helft van het lauwwarme water en voeg de suiker toe (of verwerk de gedroogde gist volgens de aanwijzigingen op de verpakking).
- Zeef de bloem met het zout in een kom en maak een kuiltje in het midden.
- Schenk het gistmengsel en de rest van het lauwwarme water in het kuiltje.
- Roer vanuit het midden alles tot een glad beslag is ontstaan. Het beslag moet in stukken van een lepel vallen. Voeg eventueel nog wat water toe.
- Meng de rozijnen er door. Laat het beslag afgedekt op een warme plaats 1 uur rijzen.
- Verhit de olie in een pan tot circa 175° C.
- Doop twee lepels of een ijsbolletjestang in de olie. Schep het beslag met de lepel in de hete olie.
- Frituur de oliebollen in 6-8 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege.
- Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie. Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier.
- Bestrooi ze naar smaak met poedersuiker, eventueel vermengd met kaneel.


Glutenvrij:

Vervang de tarwebloem door 125 gram boekweitmeel en 125 gram rijstemeel of 250 gram glutenvrij meel.


Ik heb het nog niet geprobeerd, maar zag in de supermarkt al dat veel kant en klaar pakken melkeiwit bevatten.
Dit recept heb ik gevonden op Voedingscentrum.nl

Groet Ageeth
« Laatst bewerkt op: augustus 09, 2010, 09:52:38 door yfke »
Ontmoetingsdag wbw zaterdag 2 oktober! Kijk op wbwnederland.nl


Offline Sigrid

  • Super Mama
  • *****
  • Berichten: 1.479
    • koken...
Chocolade cola cake
« Reactie #118 Gepost op: december 08, 2008, 10:40:38 »
Chocolade cola cake

Ingredienten:

680 gram bloem
450 gram suiker
100 gram cacao (zuivere)
2 teelepels bakpoeder
200 gram gesmolten magarine (olie kan ook, vloeibare magarine kan ook)
2 eetlepels azijn
2 teellepeltjes vanille
240 cc water
240 cc cola

voor topic:
pure chocola
30 cc cola

Werkwijze:

Droge ingredienten mengen en doorroeren, natte ingredienten mengen en doorroeren. Mengen met elkaar.
In twee of drie keer afbakken (je moet dun laagje bakken, anders lukt het niet, wordt hij te hard van buiten en niet gaar van binnen) ongeveer 30 minuten op 180 graden.
Leg de twee delen op elkaar. Smelt de chocola in de cola en giet die er over.
Afkoelen en smullen.

Geprobeerd, aangepast en op deze manier lekker bevonden..


Edit Ageeth: Aantal graden op verzoek van poster aangepast naar 180
« Laatst bewerkt op: augustus 09, 2010, 09:53:20 door yfke »
MV Hannes (08/02/04) en Marije (16/04/2005) en Jasmijn (27/12/2007) en meter van Enriqué


'Ik wens de rust om te accepteren wat niet te veranderen is
de kracht om te veranderen wat niet te accepteren is
en de wijsheid om het verschil tussen beide te ontdekken'

Offline antoinettez

  • Moderator
  • **
  • Berichten: 3.248
  • Geslacht: Vrouw
Appelbeignets vrij van gluten, ei, melk, noten, pinda, soja en tarwe
« Reactie #119 Gepost op: december 31, 2008, 17:32:17 »
Appelbeignets vrij van gluten, ei, melk, noten, pinda, soja en tarwe

Ingredienten:
 2 appels
1 eetlepel suiker
½ theelepel kaneel
50 gram rijstebloem
25 gram boekweitmeel
snufje zout
1 theelepel bakpoeder of gebruik een mespuntje natriumbicarbonaat (verkrijgbaar bij de apotheek).
± 1 dl water
olie
poedersuiker en kaneel

appelboor

Werkwijze:
 Schil de appels en boor het klokhuis er uit. Snijd iedere appel in 4 mooie plakken.
Meng de suiker met de kaneel. Bestrooi de appelschijven met het suikermengsel.
Vermeng de rijstebloem en boekweitmeel met het zout en het bakpoeder.
Voeg beetje bij beetje het water toe. Roer de bloem met het water tot een glad beslag.
Verhit de olie tot circa 180° C.
Haal de appelplakken door het beslag en bak ze in de hete olie in ongeveer 3 minuten gaar en goudbruin.
Neem de appelbeignets met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Bestrooi de appelbeignets naar smaak met poedersuiker en kaneel.
Vervang de appel door verse ananasschijven of banaan.


bron: www.voedingscentrum.nl
« Laatst bewerkt op: augustus 09, 2010, 09:54:09 door yfke »
Antoinette m.v. Marjolein die 13 mnd BV heeft gehad en Sofie die 21 mnd hypoallergene BV heeft gehad.