User Info

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Who's Online

  • Dot gasten: 92
  • Dot verborgen: 0
  • Dot leden: 0

There aren't any users online.

Auteur Topic: Eigen recepten  (gelezen 102864 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Nynke Dekker

  • Office iets?¿
  • Administrator
  • **
  • Berichten: 15.809
  • Geslacht: Vrouw
  • Nynke Bal, Balletje en Nynke ben ik allemaal!
Re: Eigen recepten
« Reactie #120 Gepost op: januari 23, 2009, 21:51:39 »
Gevulde paprika's

Voor ons gezin gebruik ik:
8 paprika's
1 pak risottorijst
250-500 gram rundergehakt
halve stronk broccoli
1 grote ui
1 bakje champignons (soms)
blikje tomatenpuree
4 teentjes knoflook
eetlepel basilicum
eetlepel oregano
snufje tijm
peper
zout
ei-vrije paneermeel
koemelkvrije boter


Broccoli klein afsnijden (alleen kleine roosjes gebruiken we) en samen met de rijst 10 minuten voorkoken in ruim water.
Paprica's toppen (bovenste deksel eraf snijden)
Snijresten losmaken van zaadbal, wassen en klein snijden (eventueel extra paprika om ook klein te snijden)
Binnenkant paprika vrij maken van zaadlijsten en wassen
Broccoli en rijst afgieten (grotendeels, deel vocht mag blijven) en overdoen in grote wok (hoeft nog niet op vuur), knoflook, basilicum, oregano, tijm en zout naar smaak toevoegen.
Pan waar je rijst in gekookt hebt, kan je gebruiken om de paprika's voor te koken (ca 10 minuten, anders worden ze te zacht en gaan ze scheuren, in de gaten houden dus)
Koekepan met olijfolie besprenkelen, verhitten, daarna:
Rundergehakt rullen (gekruid met peper)
Uitjes toevoegen en meefruiten. Afblussen met wat water...  
Toevoegen aan wokmengsel
Paprica stukjes even aanbakken in koekepan, daarna ook in wok (afblussen mag, extra jus is fijn in risotto)
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Wok op vuur zetten en nog laten doorsudderen tot rijst gaar is (proeven dus!)
Paprika's zijn ondertussen voorgekookt en mogen even afkoelen... (denk om je vingers, ze zijn heet!)

Ovenschaal pakken, ietwat afgekoelde paprika's er in zetten. Als het kan redelijk klem zetten. Vullen met wokmengsel (aandrukken, kan er meer in) en daarna bestrooien met ei-vrije paneermeel (gevonden bij Aldi, maar zullen er meer zijn) en een klein blokje dieetmargarine (koemelkvrij) op de paneermeel leggen.
Schaal in de oven... kijken = weten of klaar is... maar ca 20 minuten moet op zich genoeg zijn.

Eet smakelijk! Wij kunnen ondertussen het "kapje" maken van kaas... dus geraspte kaas over gevulde paprika's strooien... wordt mooi goudgeel korstje.


« Laatst bewerkt op: augustus 23, 2009, 10:59:57 door antoinettez »
Probeer eens buiten de hokjes te denken voordat je oordeelt. Ieder mens is uniek!

Ik ben moeder van drie heerlijke dochters, Irene geb. 03-08-99, Anne geb. 09-08-02 en Renée geb. 30-06-05. Drie keer borstvoeding met uitgebreid hypo-allergeen dieet.

Offline antoinettez

  • Moderator
  • **
  • Berichten: 3.248
  • Geslacht: Vrouw
Re: Eigen recepten
« Reactie #121 Gepost op: augustus 22, 2009, 12:44:57 »
Gehaktballetjes met zoetzure saus

Lekker bij andijviestamp!

ingredienten:
500 gram gehakt
snufje zout
peper
25 gram boter om in te bakken
1/2 pot zoetzure zilveruitjes
100 ml ketchup of 2 blikjes tomatenpuree
2 eetlepels donkere basterdsuiker

werkwijze:
Meng het gehakt met wat peper en een snufje zout.
Maak hiervan kleine balletjes
Verhit de boter in een braadpan en bak de balletjes rondom aan
Laat de zilveruitjes uitlekken en vang het vocht op, voeg dit vocht aan de gehaktballetjes toe.
Doe de ketchup/tomatenpuree en de basterdsuiker hierbij en breng dit aan de kook.
Draai het vuur laag en stoof de gahaktballetjes met de deksel op de pan in 10-12 min. gaar.
Breng de saus evt. op smaak met peper en zout.
« Laatst bewerkt op: augustus 09, 2010, 09:54:57 door yfke »
Antoinette m.v. Marjolein die 13 mnd BV heeft gehad en Sofie die 21 mnd hypoallergene BV heeft gehad.

Offline antoinettez

  • Moderator
  • **
  • Berichten: 3.248
  • Geslacht: Vrouw
bloemkool met kipcurry
« Reactie #122 Gepost op: augustus 24, 2009, 08:10:28 »
Bloemkool met kipcurry
4 personen
Ingredienten:
rijst
olijfolie
2 a 3 eetlepels kerriekruiden
peper en zout
2 uien
500 gram bloemkoolroosjes
400 ml kokosmelk
als garnering: verse koriander

werkwijze:
Kook de rijst volgens de aanwijzing van de verpakking.
Verhit de olie en bak je stukjes kipfilet en uien in aan.
Voeg hierbij de kerriekruiden.
Schep de bloemkoolroosjes hierdoor en bak nog 2 minuten.
Eventueel een scheutje water erbij als het te hard gaat.
Schenk de kokosmelk bij de kip en groenten en laat het geheel met de deksel schuin op de pan zachtjes gaarstoven.
Breng de curry op smaak met zout en peper.
Verdeel de rijst en curry over 4 borden en bestrooi geheel met koriander.

Tip: in plaats van bloemkool kun je ook andere groenten gebruiken zoals broccoli, courgette of worteltjes

« Laatst bewerkt op: augustus 09, 2010, 09:55:39 door yfke »
Antoinette m.v. Marjolein die 13 mnd BV heeft gehad en Sofie die 21 mnd hypoallergene BV heeft gehad.

Offline antoinettez

  • Moderator
  • **
  • Berichten: 3.248
  • Geslacht: Vrouw
Karbonades uit de oven op Italiaanse wijze, met tomatensaus en broccoli
« Reactie #123 Gepost op: augustus 24, 2009, 08:36:28 »
Karbonades uit de oven op Italiaanse wijze, met tomatensaus en broccoli

Ingredienten:
500 gram schouderkarbonades
6 el bakolie
1 teentje knoflook
2 tl italiaanse keukenkruiden
zout en peper
1 ui
1 rode paprika
400 gram tomatenblokjes uit blik
300 gram pasta
500 gram broccoli

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 225°C, heteluchtoven op 200°C
Wrijf het vlees in met een mengsel van 4 el olie, geperste knoflook, italiaanse keukenkruiden, peper en eventueel zout.
Braad het vlees in ongeveer 25 minuten in de braadslee in de oven gaar.
Tussentijds omkeren.
Snipper de ui.
Maak de paprika schoon en snij deze in blokjes.
Fruit de ui en paprika in 5 minuten in 2 el olie, voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus in ongeveer 15 minuten afgedekt sudderen.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Kook intussen de pasta en broccolie.
Serveer de karbonades met tomatensaus, pasta en broccoli.
« Laatst bewerkt op: augustus 09, 2010, 09:56:12 door yfke »
Antoinette m.v. Marjolein die 13 mnd BV heeft gehad en Sofie die 21 mnd hypoallergene BV heeft gehad.

Offline antoinettez

  • Moderator
  • **
  • Berichten: 3.248
  • Geslacht: Vrouw
Griekse rijst
« Reactie #124 Gepost op: augustus 24, 2009, 08:48:09 »
Griekse rijst

Ingredienten:
3 el olie
2 el tomatenpuree
1 kop rijst
1/2 liter boullion
1 ui
1 teentje knoflook
1 tl majoraan
1 snufje peper

Werkwijze:
Gesneden ui en knoflook fruiten
De tomatenpuree en bouillon erdoor en aan de kook brengen
Rijst erdoor en met een vork goed losroeren
10 minuten in een gesloten pan op een laag vuur.
Peper en majoraan erdoor.
25 minuten laten stoven.

Lekker bij een griekse maaltijd of BBQ
« Laatst bewerkt op: augustus 09, 2010, 09:56:38 door yfke »
Antoinette m.v. Marjolein die 13 mnd BV heeft gehad en Sofie die 21 mnd hypoallergene BV heeft gehad.

Offline antoinettez

  • Moderator
  • **
  • Berichten: 3.248
  • Geslacht: Vrouw
Komkommersalade
« Reactie #125 Gepost op: augustus 24, 2009, 09:08:11 »
Komkommersalade

ingredienten:
2 komkommers
5 el olie
4 el kruidenazijn
1 tl mosterd
(verse) peper
1/2 tl suiker
1 uitje
1 el bieslook
2 el dille

bereiding:
Was de komkommers en snij de uiteindjes eraf.
Snij of rasp de komkommers (eventueel eerst nog schillen) in hele dunne plakjes.
Maak een sausje van de overige ingredienten door ze stevig door elkaar te kloppen.
Schenk het sausje over de komkommers en meng even goed.
Minimaal 10 minuten in laten trekken.

Lekker fris als bijgerecht.
« Laatst bewerkt op: augustus 09, 2010, 09:57:01 door yfke »
Antoinette m.v. Marjolein die 13 mnd BV heeft gehad en Sofie die 21 mnd hypoallergene BV heeft gehad.

Offline antoinettez

  • Moderator
  • **
  • Berichten: 3.248
  • Geslacht: Vrouw
Frietjes gekruid uit de oven
« Reactie #126 Gepost op: augustus 24, 2009, 09:23:28 »
Frietjes gekruid uit de oven

Ingredienten:
1kg (nieuwe) aardappels
1 citroen
3 teentjes knoflook
5 el olijfolie
paprikapoeder
(zee)zout en peper

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220°C, heteluchtoven 200°C
Boen de aardappels onder stromend water schoon of schil ze.
Snijd er 1 cm dikke frieten van.
Was en rasp de schil van de citroen en plet de knoflook.
Roer de olijfolie met citroenrasp, knoflook, 1 1/2 tl paprikapoeder, zout en peper door elkaar en schep er de frieten door.
Verdeel de frieten over de bakplaat en rooster ze in de oven in ongeveer 20-25 minuten gaar.
Schep ze regelmatig om en gebruik eventueel de laatste 10 minuten de ovengrill om ze mooi bruin te kleuren.
« Laatst bewerkt op: augustus 09, 2010, 10:03:58 door yfke »
Antoinette m.v. Marjolein die 13 mnd BV heeft gehad en Sofie die 21 mnd hypoallergene BV heeft gehad.

Offline antoinettez

  • Moderator
  • **
  • Berichten: 3.248
  • Geslacht: Vrouw
Aardappelpartjes of krieltjes uit de oven
« Reactie #127 Gepost op: augustus 24, 2009, 09:40:44 »
Aardappelpartjes of krieltjes uit de oven

Ingredienten:
1 kg voorgekookte aardappelen of krieltjes
40 ml olijfolie
2 teentjes knoflook
15 gram rozemarijn
zout
bakpapier

Bereiding:
Zet de oven aan op 220°C, heteluchtoven op 200°C
Snij de voorgekookte aardappelen in partjes en doe ze in een grote kom.
Meng de olijfolie, geperste knoflook, de rozemarijn en het zout.
gooi dit mengsel over de aardappelen heen en roer het voorzichtig door.
Leg het bakpapier op de bakplaat.
Verdeel de aardappelpartjes over de bakplaat en schuif deze de oven in.
Ongeveer 25 minuten in de oven.
Af en toe omscheppen om ze regelmatig gebruind te krijgen.

« Laatst bewerkt op: augustus 09, 2010, 09:58:12 door yfke »
Antoinette m.v. Marjolein die 13 mnd BV heeft gehad en Sofie die 21 mnd hypoallergene BV heeft gehad.

Offline antoinettez

  • Moderator
  • **
  • Berichten: 3.248
  • Geslacht: Vrouw
Witlof gestoofd
« Reactie #128 Gepost op: oktober 14, 2009, 13:46:56 »
Witlof gestoofd

Ingredienten:

6 struikjes witlof
3 dl groente-/kippebouillon
1 eetlepel honing
citroensap
zout

 
Bereiding:
Maak het witlof schoon en verwijder het lelijke uiteinde van de stronkjes.
Leg het witlof naast elkaar in een braadpan. Schenk de bouillon er op.
Breng het aan de kook en laat het op zeer klein vuur 30 minuten zacht sudderen.
Druppel er de honing op en laat het witlof nog 10 minuten sudderen.
Maak de groente op smaak met wat citroensap en weinig zout.

Lekker met gebakken tartaar en aardappelen.

bron: Voedingscentrum.nl

edit Nynke: Opmerking voor kindjes onder een jaar, honing mag nog niet in voeding verwerkt worden als ze het rechtstreeks krijgen. En citroensap alleen als er geen citrus allergie heerst.
Via de borstvoeding mag wel. Mits honing en citrus via borstvoeding geen probleem geeft.
« Laatst bewerkt op: augustus 09, 2010, 09:59:12 door yfke »
Antoinette m.v. Marjolein die 13 mnd BV heeft gehad en Sofie die 21 mnd hypoallergene BV heeft gehad.

Offline Ageeth

  • Super Mama
  • *****
  • Berichten: 10.237
  • Geslacht: Vrouw
  • Have a nice day, unless you made other plans
    • WBW Nederland
Speculaaskoekjes
« Reactie #129 Gepost op: oktober 27, 2009, 12:00:35 »
Recept van Kacie

Speculaaskoekjes

Ik heb even een recept opgezocht en het komt overeen met wat wij als kind maakten. Het is echt heel eenvoudig en lekker.

Ingredienten
Voor 4 Personen:

- 300 gr zelfrijzende bloem
- 125 gr bruine basterdsuiker (ik doe echter vaak minder suiker in gebak dan het recept aangeeft)
- 10 gr speculaaskruiden (kan prima zonder)
- 150 gr zachte hypo allergene boter

Bereidingswijze
Zeef de bloem in een kom. Voeg de suiker, (speculaaskruiden) en de boter toe. Kneed tot een soepel deeg en rol het deeg uit (wel bloem op de tafel strooien zodat het niet blijft kleven)
Maak vormpjes uit het deeg en leg ze op een met boter ingevette bakplaat. Bak de speculaasjes in een voorverwarmde oven (180 graden) gedurende 15 minuutjes.

Speculaaskruiden kan je vinden in de meeste grote supermarkten in de afdeling gebak. Je kan ze ook zelf maken : meng 1 deel nootmuskaatpoeder met 1 deel kruidnagelpoeder, 2 delen gemberpoeder en 6 delen kaneelpoeder.

Is trouwens heel leuk om met de kindjes zelf te maken.
Ontmoetingsdag wbw zaterdag 2 oktober! Kijk op wbwnederland.nl


Offline Nynke Dekker

  • Office iets?¿
  • Administrator
  • **
  • Berichten: 15.809
  • Geslacht: Vrouw
  • Nynke Bal, Balletje en Nynke ben ik allemaal!
Re:Eigen recepten
« Reactie #130 Gepost op: januari 08, 2010, 14:14:25 »
Hete bliksem van Sigrid

Ingredienten (hoeveelheid hangt van aantal personen af):
Gehakt
Aardappelen (of puree uit pakje)
Rijstemelk/havermelk om puree van aardappelen te maken
Appelmoes

Bereidingswijze:
Gehakt rul bakken, appelmoes er over, bovenop de puree mooi verdelen. De puree en/of het gehakt kan je op smaak brengen met zout en peper. Dan de oven in...
Kan je ook perfect met rode kool, spinazie of bloemkool doen. eventueel paneermeel (let op bij allergie voor ei, er is paneermeel zonder ei) er over, maar hoeft niet ...

Een uitgebreider recept (oud kookboek van mijn oma)
Ingredienten:
1 kg aardappelen
2 uien
400 gram gehakt
50 gram boter (wajang plantaardig)
zout
peper
500 gram zoete appelen
500 gram zure appelen

Bereidingswijze:
Boter een vuurvaste schaal in
Kook aardappelen gaar, snij in dunne plakjes
Snipper de uien en bak ze lichtbruin in wat wajang
Voeg gehakt aan uien toe en bak het rul
Maak stevig op smaak met zout en peper
Schil appelen en verwijder klokhuis, daarna in kleine stukjes snijden
Vul schaal met lagen, eindig met een laag gehakt
Schaal afdekken met aluminiumfolie

Bijna etenstijd?
Oven voorverwarmen op 180 graden, schaal er in plaatsen en 30-40 minuten laten garen. (als schaal erg afgekoeld is of uit koelkast komt, langer laten garen)
« Laatst bewerkt op: augustus 09, 2010, 10:00:30 door yfke »
Probeer eens buiten de hokjes te denken voordat je oordeelt. Ieder mens is uniek!

Ik ben moeder van drie heerlijke dochters, Irene geb. 03-08-99, Anne geb. 09-08-02 en Renée geb. 30-06-05. Drie keer borstvoeding met uitgebreid hypo-allergeen dieet.

Offline Nynke Dekker

  • Office iets?¿
  • Administrator
  • **
  • Berichten: 15.809
  • Geslacht: Vrouw
  • Nynke Bal, Balletje en Nynke ben ik allemaal!
Re:Eigen recepten
« Reactie #131 Gepost op: januari 08, 2010, 14:22:59 »
Ovenschotel Braadstuk op Aardappels van Sigrid

Ingredienten:
4 grote uien
Braadstuk (kalkoen, kip, rollade, etc)
Voorgegaarde krielaardappeltjes
Champignons
Look
Rozemarijn
Wajang plantaardige margarine


Bereidingswijze Kalkoen/ of ander gebraad ala Jamie Olliver:
Je schilt vier grote uien en snijd de boven en onderkant er af zodat ze netjes kunnen staan en je er iets op kan leggen. Je gooit er voorgegaarde krielaardappeltjes bij (eventueel champignons en look naar smaak, ook rozemarijn is er heel lekker bij) bakt je kalkoen (of ander gebraad, kan ook met rostbief bijvoorbeeld) ligt aan (hoeft zelfs niet als je geen zin hebt) en je legt deze boven op de ui, De uien vormen eigenlijk een tafeltje waar kalkoen opligt, en aardappeltjes dus onder en naast liggen. Je legt er paar blokjes magarine bij op( of je overgiet het met aanbakvocht als je het aangebakken hebt). Ongeveer uurtje (naargelang grootte vlees) in oven van 180 graden.. Smullen, super makkelijk een feestelijk eten ... (rara wat maak ik 95% van de tijd als ik volk heb)
« Laatst bewerkt op: augustus 09, 2010, 10:01:16 door yfke »
Probeer eens buiten de hokjes te denken voordat je oordeelt. Ieder mens is uniek!

Ik ben moeder van drie heerlijke dochters, Irene geb. 03-08-99, Anne geb. 09-08-02 en Renée geb. 30-06-05. Drie keer borstvoeding met uitgebreid hypo-allergeen dieet.

Offline Nynke Dekker

  • Office iets?¿
  • Administrator
  • **
  • Berichten: 15.809
  • Geslacht: Vrouw
  • Nynke Bal, Balletje en Nynke ben ik allemaal!
Re:Eigen recepten
« Reactie #132 Gepost op: januari 08, 2010, 14:31:21 »
Biscuit (recept van Sigrid) KOEMELKVRIJ MAAR MET KIPPENEI

Ingredienten :
- 4 eieren
- 120gr suiker ( 1 zakje vanillesuiker inbegrepen )
- 60 gr bloem
- 50 gr maisbloem
- enkele lepels heet water

Bereiding :
- Eieren splitsen in wit en geel
- De 4 eigelen krachtig opkloppen en er de suiker bijvoegen.
- Op hoogste mixerstand een zevental minuten laten kloppen enkele eetlepels heet water
toevoegen ( mengsel moet schuimig wit worden ).
- Vervolgens de bloem en de maissbloem toevoegen en blijven kloppen op hoogste stand.
Intussen het eiwit helemaal stijf kloppen.
- Het stijfgeklopt eiwit onder het deegmengsel spatelen.
- De bakplaat zeer goed invetten ( ook de randen ) met olie en bestuiven met bloem.
- Op 200° ca. 10 tot 12 minuten bakken.
- Ontvorm zo vlug mogelijk na het bakken.
Deze biscuit kan je oprollen en er confituur of banketbakkersroom tussensmeren
en bestrooien met bloemsuiker.

Opmerking van sigrid nog:
je moet ze dus allebei opkloppen... eiwit en eigeel APART ... nadien pas bij elkaar voegen.
Volgens mijn papa moet het trouwens perfect lukken met rijstbloem ipv gewone bloem ..
« Laatst bewerkt op: augustus 09, 2010, 10:02:04 door yfke »
Probeer eens buiten de hokjes te denken voordat je oordeelt. Ieder mens is uniek!

Ik ben moeder van drie heerlijke dochters, Irene geb. 03-08-99, Anne geb. 09-08-02 en Renée geb. 30-06-05. Drie keer borstvoeding met uitgebreid hypo-allergeen dieet.

Offline Nynke Dekker

  • Office iets?¿
  • Administrator
  • **
  • Berichten: 15.809
  • Geslacht: Vrouw
  • Nynke Bal, Balletje en Nynke ben ik allemaal!
Re:Eigen recepten
« Reactie #133 Gepost op: januari 08, 2010, 14:35:38 »
Cake van Sigrid

Koemelkvrij maar MET kippenei

Ingredienten:
4 eitjes
250 gram zelfrijzende bakmeel (of gewone bloem en half zakje bakpoeder, kan evengoed)
250 gram suiker
200 gram margarine (zonder koemelk, wajang, of vloeibare solo)

Eventueel stukjes appel, appelsienschil rasp, rozijntjes, stukjes pure chocolade...

Bereidingswijze:
Margarine smelten (vloeibare hoeft zelfs niet). Alles mengen, bakvorm invetten en bebloemen (of ook hier bakpapier) en 45 minuten in oven van 180 graden (priem moet droog zijn als je er in prikt, moet hij er droog uitkomen, kan soms langer zijn), als cake te donker word bovenaan maar nog niet droog is, zilverpapier overleggen (aluminiumfolie dus).

Ook brokkeldeeg kan je perfect maken zonder melk, daar kan je dan fruitmousse of pudding van melkvervanger in doen en fruit bovenop, krieken kunnen zelfs perfect zonder iets onder, of met gewoon confituur vullen en kruisjes over maken... daar heb je wel wajang voor nodig, je hebt magarine nodig die hard is koud. Volgens mij moet ook een crumble perfect te maken zijn zonder melk.
« Laatst bewerkt op: augustus 09, 2010, 10:03:07 door yfke »
Probeer eens buiten de hokjes te denken voordat je oordeelt. Ieder mens is uniek!

Ik ben moeder van drie heerlijke dochters, Irene geb. 03-08-99, Anne geb. 09-08-02 en Renée geb. 30-06-05. Drie keer borstvoeding met uitgebreid hypo-allergeen dieet.

Offline Nynke Dekker

  • Office iets?¿
  • Administrator
  • **
  • Berichten: 15.809
  • Geslacht: Vrouw
  • Nynke Bal, Balletje en Nynke ben ik allemaal!
Re:Eigen recepten
« Reactie #134 Gepost op: januari 08, 2010, 16:32:10 »
Lasagna met spinazie en zalm van Sigrid

Ingredienten:
Roux zie recept
Lasagnebladen
Diepvriesspinazie
Zalm

Bereidingswijze:
En dan nu de moeilijke vraag... hoeveel van alles... heel eerlijk, geen flauw idee. Ik maak gewoon saus doe daar de vis in (saus is dus klassieke roux, bloem en boter- zelfde hoeveelheid van elks, en vloeistof tot je mooie saus krijgt als je wil kan ik hoeveelheden wel opzoeken voor roux) dan laagjes leggen ongeveer halve centimeter gesmolten spinazie uit vriezer, laagje lasangneblaadjes (niet overlappen gewoon netjes naast elkaar), laagje van halve centimeter saus, en zo verder...
oven op 180 graden ongeveer half uurtje (staat meestal ook op verpakking lasangne bladen, hoelang die moeten want is dat wat gaar moet zijn, de rest is dat eigenlijk al)
« Laatst bewerkt op: augustus 09, 2010, 10:03:34 door yfke »
Probeer eens buiten de hokjes te denken voordat je oordeelt. Ieder mens is uniek!

Ik ben moeder van drie heerlijke dochters, Irene geb. 03-08-99, Anne geb. 09-08-02 en Renée geb. 30-06-05. Drie keer borstvoeding met uitgebreid hypo-allergeen dieet.