User Info

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Who's Online

  • Dot gasten: 70
  • Dot verborgen: 0
  • Dot leden: 0

There aren't any users online.

Auteur Topic: Eigen recepten  (gelezen 58203 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline antoinettez

  • Moderator
  • **
  • Berichten: 3.248
  • Geslacht: Vrouw
Re:Eigen recepten
« Reactie #150 Gepost op: september 09, 2010, 18:09:07 »

Staat dat niet bij bijgerechten of iets dergelijks? Heb niet meer gekken, weet dat we nog verzamelplekje hebben voor losse dingen.

:knuf: Nynke

De linkjes doen het bij mij niet, als ik daarop klik moet ik opnieuw inloggen, en als ik dat dan doe en weer op de link klik kan ik weer opnieuw beginnen enz.
Is dus wat moeilijk zoeken, vandaar.

Dat zou eigenlijk wel moeten kunnen, we vragen het zsm aan onze expert en laten weten wanneer het weer werkt.

groetjes Antoinette
Antoinette m.v. Marjolein die 13 mnd BV heeft gehad en Sofie die 21 mnd hypoallergene BV heeft gehad.

Offline Nynke Dekker

  • Office iets?¿
  • Administrator
  • **
  • Berichten: 15.809
  • Geslacht: Vrouw
  • Nynke Bal, Balletje en Nynke ben ik allemaal!
Re:Eigen recepten
« Reactie #151 Gepost op: september 10, 2010, 20:57:11 »
Gisteren al even met Antoinette over gehad en het zal wel weer iets met verschil in computers te maken hebben, of in gebruikersrechten ofzo... ik kan namelijk gewoon op linkje klikken en kom er wel... Zal het zsm met BB doorspreken.

:knuf: Nynke
Probeer eens buiten de hokjes te denken voordat je oordeelt. Ieder mens is uniek!

Ik ben moeder van drie heerlijke dochters, Irene geb. 03-08-99, Anne geb. 09-08-02 en Renée geb. 30-06-05. Drie keer borstvoeding met uitgebreid hypo-allergeen dieet.

Offline mammavanbo

  • Moderator
  • ***
  • Berichten: 3.271
  • Geslacht: Vrouw
Re:Eigen recepten
« Reactie #152 Gepost op: september 10, 2010, 22:15:29 »
Ben benieuwd wat het gaat worden Nathalie!
Ik ook!! Ben nog niet zo'n echte ster in bakken, maar doe mijn best. Wil het graag leren.
Vorig jaar jammerlijk mislukt, hopelijk nu beter. Ga vrijdagavond bakken, als het dan mislukt kan ik het zaterdag nog een keer over doen, hihi. Zondag Bo haar verjaardag vieren.

Poging 1 gestaakt.
Marshmellowfondand is geloof ik goed geslaagd, ligt nu in de koelkast te wachten tot ik hem ga gebruiken. Ziet er mooi roze uit. Als hij ook echt lekker smaakt zal ik het recept even posten.
Icing gaat ook lukken, wat getest en in de koelkast gezet, kijken hoe het blijft.
Bodem ernstig mislukt (te hard, niet goed gerezen en dus in stukken gebroken toen ik hem wilde bewerken in de juiste vorm) dus morgen even ander recept uitproberen, heb nog een hele dag dus zou goed moeten komen.



Offline Sigrid

  • Super Mama
  • *****
  • Berichten: 1.479
    • koken...
Wafels zonder ei/melk
« Reactie #153 Gepost op: september 18, 2010, 16:06:33 »
Wafels zonder ei/melk

Ingrediënten:
200 ml water + hypoallergene melk of 250 ml sojamelk
1 theelepel bakpoeder
olie
vanille suiker
7 eetlepels bloem

Doe de bloem en de vanille suiker in een kom. Voeg de melk toe en maak een dik beslag. Bestrijk het wafelijzer met olie en voeg het beslag toe. Bak de wafels aan beide kanten bruin en bestrooi ze met poedersuiker.
Goed invetten anders gaat het er heel moeilijk uit

edit nynke: opmaak en link geplaatst in index (niet in wiki)
« Laatst bewerkt op: april 07, 2013, 12:26:16 door Nynke Dekker »
MV Hannes (08/02/04) en Marije (16/04/2005) en Jasmijn (27/12/2007) en meter van Enriqué


'Ik wens de rust om te accepteren wat niet te veranderen is
de kracht om te veranderen wat niet te accepteren is
en de wijsheid om het verschil tussen beide te ontdekken'

Offline Sigrid

  • Super Mama
  • *****
  • Berichten: 1.479
    • koken...
Harde wafels
« Reactie #154 Gepost op: september 18, 2010, 16:08:03 »
Harde wafels (geen melk)

Ingrediënten:
1 kg bloem
1/2 kg suiker
2 zakjes vanillesuiker
4 eieren
1/2 kg boter/wajang

Alles samen in een kom,
goed kneden tot een egale massa
Balletjes rollen zo groot als golfballetje afbakken in wafelijzer.
Je krijgt krokante bewaarwafeltjes (dus om als tussendoortje te eten)

edit nynke: opmaak en in index geplaatst (niet in wiki)
« Laatst bewerkt op: april 07, 2013, 12:28:07 door Nynke Dekker »
MV Hannes (08/02/04) en Marije (16/04/2005) en Jasmijn (27/12/2007) en meter van Enriqué


'Ik wens de rust om te accepteren wat niet te veranderen is
de kracht om te veranderen wat niet te accepteren is
en de wijsheid om het verschil tussen beide te ontdekken'

Offline Moonpoontje

  • Zuigeling
  • *
  • Berichten: 40
Ei vrije mayonaise
« Reactie #155 Gepost op: september 18, 2010, 20:33:24 »
Ei vrije mayonaise (is iig koemelkvrij / sojavrij /ei vrij / pindavrij)

Benodigdheden
-Mengkom
-Garde of klopper
-Eventueel een staafmixer met hoge beker


Ingrediënten
-3 kleine eetlepels eivervanger (te koop in de natuurvoedingswinkel) bijv. van Orgran of 3pauly
-2 eetlepels water
-2 theelepels mosterd
-4 à 5 druppels witte azijn
-zout en peper
-zonnebloemolie


Werkwijze
Doe de eivervanger samen met het water in de mengkom. Roer dit met een garde stevig door. Voeg vervolgens de mosterd, de azijn en naar smaak zout en peper toe. Roer dit het mengsel nogmaals stevig door. Hierna voegt u al kloppend langzaam de olie toe totdat er een dikke, stevige massa ontstaat. Houdt u van een zuurdere mayonaise, dan kunt u een paar druppels extra azijn toevoegen.

edit nynke: opmaak en in index geplaatst (niet in wiki)
« Laatst bewerkt op: april 07, 2013, 12:30:38 door Nynke Dekker »

Offline mammavanbo

  • Moderator
  • ***
  • Berichten: 3.271
  • Geslacht: Vrouw
Marshmellowfondand
« Reactie #156 Gepost op: december 17, 2010, 22:15:16 »
Marshmellowfondand

Ingredienten: (bij benadering, kan iets afwijken, op gevoel werken)
450 gram marshmellows (minimarshmellows of anders grote in stukjes geknipt)
ongeveer 800 tot 1000 gram poedersuiker
4 eetlepels vocht (water en of kleurstof, bijvoorbeeld bietensap)

Doe de marshmellows in een magnetronschaal met het vocht.
Magnetron op 600 watt en ongeveer 45 sec.
Even doorroeren of het een redelijk gladde massa is anders nog 15 sec erbij.
Helft poedersuiker erdoor roeren.
Poedersuiker toe blijven voegen totdat je het niet meer kunt roeren.
werkblad bestuiven met poedersuiker.
kom omkeren op het werkblad en je handen insmeren met boter of poedersuiker
Kneed de fondant voorzichtig met meer poedersuiker, let op erg plakkerig.
Steeds wat poedersuiker toevoegen totdat je echt kun gaan kneden.
Zorg dat je voldoende poedersuiker op je werkblad en handen houd.
Ga hiermee door tot je een stevige bal kunt vormen
Een beetje plakkerig blijft het wel, dat is niet erg.
Fondant word nog steviger als je hem af laat koelen, houd hiermee rekening.
Als je klaar bent goed stevig in pakken in huishoudfolie en daarna in een stevige zak met goede sluiting.
Dan kun je het vrij lang bewaren.

De hoevelheid poedersuiker is afhanklijk van het soort marshmellows, omgevingstemperatuur, luchtvochtigheid en hoeveelheid vloeistof.

Succes.

Geplaatst op indexpagina (nog niet in wiki)
« Laatst bewerkt op: april 07, 2013, 11:36:50 door Nynke Dekker »



Offline Moonpoontje

  • Zuigeling
  • *
  • Berichten: 40
Brownies
« Reactie #157 Gepost op: februari 20, 2011, 10:46:18 »
Heerlijke (Carobe-) Brownies (zonder eieren!)

Wie kent ze niet?! Die overheerlijke brownies uit de oven! Met een heerlijke chocoladesmaak, maar nu niet van chocolade, maar van de gezondere-, vetarme-, minder zoete- en geen cafeïne bevattende Carobe... Superlekker !

En eigenlijk ook heel snel en makkelijk te bereiden...

Ingrediënten:

2 koppen bloem
1 kop donkerbruine basterdsuiker (liefst ongeraffineerd)
1/4 kop carobepoeder *
1 tl. Bakpoeder
1/2 tl. Zout
± 1 kop water
1 kop zonnebloemolie
1/2 zakje (bio) vanilliesuiker
e.v.t. 1/2 kop fijngehakte noten

Kleine platte ovenschaal van ongeveer 12 cm x 18 cm en 2,5 cm diep. (Hieruit kun je ongeveer 8 tot 10 brownies snijden)
Bereiding:
Meng de bloem, basterdsuiker, carobe en het zout door elkaar. Voeg nu de olie toe en voeg onder roeren langzaam het water toe, tot een stevige, maar met een vork goed roerbare, brei ontstaat. Als je wilt kunt je aan deze brei nog gehakte noten toevoegen.

Bak de brownies ongeveer 30 à 45 minuten in de over op 180 °C. (Prik aan het eind met een sateprikker in de brownies en trek de sateprikker terug. Is de punt van de prikker nog erg vochtig, dan kun je de over beter nog iets langer aanzetten.

Edit Nynke: opmaak en in index geplaatst (niet in wiki)
« Laatst bewerkt op: april 07, 2013, 12:32:58 door Nynke Dekker »

Offline Nynke Dekker

  • Office iets?¿
  • Administrator
  • **
  • Berichten: 15.809
  • Geslacht: Vrouw
  • Nynke Bal, Balletje en Nynke ben ik allemaal!
Cupcakes
« Reactie #158 Gepost op: april 07, 2013, 11:31:09 »
Cupcakes

Eivrij
Eventueel koemelkvrij te maken (nog niet geprobeerd, weet dus niet of resultaat even goed is) door melk te vervangen door havermelk en als boter de wajang te gebruiken.

Ingrediënten (voor ca 7 cakejes):
Door elkaar roeren:
115 gr zelfrijzend bakmeel
20 gr custard (poeder, te koop bij supermarkt, ingrediënten even lezen)
1 zakje vanillesuiker
115 gr witte basterd suiker

Roerend toevoegen:
115 gr (room)boter (geen vloeibare!)
50 ml melk (kamertemp)
snuf zout
 
Uitscheppen in cakevormpjes (papier wel in cupcakebakvorm zetten, anders zakken ze wat uit) en 25 min. bakken op ca 160 graden.


Geplaatst op indexpagina (nog niet in wiki)
« Laatst bewerkt op: april 07, 2013, 11:33:44 door Nynke Dekker »
Probeer eens buiten de hokjes te denken voordat je oordeelt. Ieder mens is uniek!

Ik ben moeder van drie heerlijke dochters, Irene geb. 03-08-99, Anne geb. 09-08-02 en Renée geb. 30-06-05. Drie keer borstvoeding met uitgebreid hypo-allergeen dieet.