User Info

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Who's Online

  • Dot gasten: 75
  • Dot verborgen: 0
  • Dot leden: 0

There aren't any users online.

Auteur Topic: Eigen recepten  (gelezen 58569 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Ageeth

  • Super Mama
  • *****
  • Berichten: 10.237
  • Geslacht: Vrouw
  • Have a nice day, unless you made other plans
    • WBW Nederland
Eiersalade
« Reactie #60 Gepost op: maart 21, 2008, 12:36:31 »
Eiersalade

10 hardgekookte eieren
zilveruitjes of augurkjes in miniblokjes
ham in kleine blokjes
mayo
provencaalse kruiden
zout en peper en kerrie

Eieren halveren en wit en dooier van elkaar scheiden
Wit in kleine blokjes snijden.
Dooier fijnprakken.
Wit en dooier mengen met mayo
ham en uitjes toevoegen
op smaak brengen met kruiden/zout/peper/kerrie


Recept van Martine-mv-Lucas
Ontmoetingsdag wbw zaterdag 2 oktober! Kijk op wbwnederland.nl


Offline Marloes V.I.P.

  • Superplusmama
  • Super Mama
  • *****
  • Berichten: 10.366
  • Geslacht: Vrouw
Vegetarische eiersalade
« Reactie #61 Gepost op: maart 21, 2008, 12:42:22 »
Eiersalade vegetarisch

Hoi,

ik maak eiersalade altijd vegetarisch en doe dat zo:

vijf hardgekookte eieren, in stukjes gesneden
vijf lepels mayo of fritessaus (is minder vet)
twee lepels ketchup of curry
een theelepeltje mosterd
zout en peper
twee augurken of een appeltje geschild en in kleine stukjes

en dan roer ik alles gewoon door elkaar.

Voor tonijnsalade gebruik ik dezelfde ingrediënten (geen appel dan) en in plaats van de eieren een blike tonijn op waterbasis.

Eet smakelijk!!!!

Groetjes van Marloes


Edit: Lay-out aangepast, in wiki
« Laatst bewerkt op: augustus 29, 2010, 12:48:12 door antoinettez »

Offline haasnoot.m

  • Zuigeling
  • *
  • Berichten: 37
Brood met zongedroogde tomaten en provenciaalse kruiden
« Reactie #62 Gepost op: maart 24, 2008, 19:35:49 »
Hallo allemaal,

Na een eerste poging tot brood bakken met Scharmix B (tarwe, melk, soja en eivrij broodmix) met de broodbakmachine (standaardrecept helemaal gebakken in BBM viel wat droog en compact uit) ben ik verder gaan experimenteren en kwam tot het volgend recept die ik graag met jullie wil delen:

BROOD MET ZONGEDROOGDE TOMATEN EN PROVENCAALSE KRUIDEN:
In deze volgorde in de bak van BBM doen:
350 ml water
6 gr olijfolie
7 gr zout
5 zongedroogde tomtaten op oliebasis (in stukjes gesneden)
1 eetlepel gedroogde provencaalse kruiden
500 gr schar mixB
5 gr gedroogd gist
BBM op programma Dough (bij Panasonic is dat een programma van 45 min.:'pizza')
Deeg overdoen in een cakeblik (ik heb dat in een siliconen cakevorm gedaan; werkt perfect!)
Daarna ongeveer een half uur extra laten rijzen in de voorverwarmde oven op 50 graden met een bakje water onderin de oven.
Dan ongeveer 50 min. bakken op 200 graden heteluchtoven. Direct uit de vorm laten afkoelen en snijden en smullen maar!!!
Groet,
Marjan



edit: lay-out aangepast
edit2: onderwerptitel nog aangepast en geplaatst in indexpagina
edit3: in wiki
« Laatst bewerkt op: december 26, 2008, 14:23:33 door antoinettez »

Offline antoinettez

  • Moderator
  • **
  • Berichten: 3.248
  • Geslacht: Vrouw
pizza bodem (simpel)
« Reactie #63 Gepost op: maart 27, 2008, 12:13:42 »
Pizza bodem  met broodbakmachine

benodigdheden:

18 gram verse gist of 1 zakje droge gist
200 cc lauw water
300 gram bloem
2 theelepels zout
2 eetlepels olie

Ik doe alles bij elkaar in de broodbakmachine, zet het programma op deeg.
Na een uur haal ik het er uit.
uitrollen op het goede formaat.

En je kan hem vullen zoals je zelf wilt



edit: in wiki
« Laatst bewerkt op: december 26, 2008, 14:28:25 door antoinettez »
Antoinette m.v. Marjolein die 13 mnd BV heeft gehad en Sofie die 21 mnd hypoallergene BV heeft gehad.

Offline haasnoot.m

  • Zuigeling
  • *
  • Berichten: 37
Goulash met rundvlees
« Reactie #64 Gepost op: april 05, 2008, 16:22:34 »
Hallo bv-tjes,

Van de week een superrecept van mijn ouders gekregen. Wij aten het vroeger thuis altijd, ook in ons hotel werd het geserveerd en de gasten smulden er van!

Het is een combirecept van runderriblap voor bijv. bij rode kool op de 1e dag. Dag later maak je van de rest van het vlees goulash.

Goulash met rundvlees

In onderstaand volgorde bereiden:
half pak wajang margarine goed heet/bruinlaten worden
700 gr. rundderriblappen met peper en zout bestrooien
Vlees om en om dicht laten schroeien.
Water erbij zodat vlees onder staat.
Op een vlamverdeler 3 uur stofen.

200 gr. is te gebruiken voor bij aardappelen en groenten.
jus bewaren!!

In een andere grote hapjespan:
flink wat wajangmargarine
2 grote uien in stukjes fruiten
bakje champingons is plakjes erbij
de rest van het suddervlees erbij (500 gr.)
3 paprika's in blokjes erbij
flink wat paprikapoeder (nagenoeg een e.l.)
dubbel blikje tomatenpuree toevoegen
naar smaak en gewenste dikte de jus van de 1e dag toevoegen
alles goed doorwarmen

Heerlijk bij zilvervliesrijst en wat doperwtjes erbij.

Smul ze!!

Marjan Haasnoot


Edit: Lay-out aangepast en geplaatst in indexpagina, in wiki


« Laatst bewerkt op: december 26, 2008, 14:38:45 door antoinettez »

Offline Nynke Dekker

  • Office iets?¿
  • Administrator
  • **
  • Berichten: 15.809
  • Geslacht: Vrouw
  • Nynke Bal, Balletje en Nynke ben ik allemaal!
Ketchup
« Reactie #65 Gepost op: april 18, 2008, 22:40:51 »
Ketchup
overgenomen van smulweb.nl

Ingredienten
-2.5 kilo tomaten.
-2 middelgrote ajuinen.
-1 rode of groene paprika.
-1 teentje look.
-1 dl cider azijn.
-16 harde klontjes suiker.
-1/2 eetlepel zout.
-1/2 koffielepel vers ,geraspte gember.
-1 koffielepel paprikapoeder.
-1 koffielepel nootmuskaat in poeder.
-1 mespuntje cayennepeper.
--wat kruidnagel in poedervorm.
-peper.

Voorbereiding
-Was en snij de tomaten in stukken.
-Pel en hak de look.
-Was en ontdoe de paprika van zaadjes en zaadlijsten.
-Pel en hak de ajuinen fijn.
-Doe alles in een ketel en laar gedurende 1 uur op een zacht vuurtje sudderen.



Bereidingswijze
-Mix deze saus en doe door een zeef om alle schillen en pitjes te verwijderen.
-Zet terug op het vuur en voeg er de azijn,de suikerklontjes en de kruiden bij.-Laat gedurende 1u30 zachtjes sudderen,zodat de saus voldoende ingedikt is.
-Kruid zonodig bij met peper en zout.
-Giet de warme saus in de inmaakbokalen.
-Sluit deze hermetisch af en draai ze ondersteboven tot ze afgekoeld zijn.
-Zo bewaard blijft de ketchup ongeveer 1 jaar goed.
-Eens de bokaal geopend moet je deze wel in de koelkast bewaren.
« Laatst bewerkt op: augustus 09, 2010, 09:42:12 door yfke »
Probeer eens buiten de hokjes te denken voordat je oordeelt. Ieder mens is uniek!

Ik ben moeder van drie heerlijke dochters, Irene geb. 03-08-99, Anne geb. 09-08-02 en Renée geb. 30-06-05. Drie keer borstvoeding met uitgebreid hypo-allergeen dieet.

Offline Nynke Dekker

  • Office iets?¿
  • Administrator
  • **
  • Berichten: 15.809
  • Geslacht: Vrouw
  • Nynke Bal, Balletje en Nynke ben ik allemaal!
Ketchup andere versie
« Reactie #66 Gepost op: april 18, 2008, 22:57:18 »
Ketchup andere versie

Helemaal niet moeilijk, het enige wat je nodig hebt zijn veel tomaten. En een beetje geduld, want de tomaten moeten een dag lang onder zout staan. Tomatenketchup 2 kilo tomaten 2 dl azijn 200 gram kandijsuiker cayennepeper laurierblad grote ui peper en zout 2 tenen knoflook nootmuskaat

Was de tomaten en ontvel ze. Snijd ze in stukken, bestrooi met zout en laat 12 uur staan. Daarna de tomaten in een vergiet uit laten lekker. Zet ze op het vuur en voeg de overige ingrediënten toe. De staafmixer erdoor en in laten koken tot de gewenste dikte.

Ketchup ingrediënten:
* 2kg tomaten
* 2dl azijn
* 200g kandijsuiker
* cayenenpeper
* laulierblaadje
* grote ajuin
* peper en zout
* 2 teentjes knoflook
* nootmuskaat

RECEPT:
* Was de tomaten en ontvel ze.
* Snijd ze in stukken.
* Bestrooi ze met zout en laat dit minstens 12 uur staan.
* Laat de tomaten in een vergiet uitlekken
* zet ze op het vuur en voeg de overige ingredriënten toe.
* nog even mixen en inkoken tot de gewenste dikte
Probeer eens buiten de hokjes te denken voordat je oordeelt. Ieder mens is uniek!

Ik ben moeder van drie heerlijke dochters, Irene geb. 03-08-99, Anne geb. 09-08-02 en Renée geb. 30-06-05. Drie keer borstvoeding met uitgebreid hypo-allergeen dieet.

Offline Duracell

  • Mama
  • ****
  • Berichten: 459
  • Geslacht: Vrouw
  • Lennard heeft 9 maanden borstvoeding gehad!
    • Hyves pagina
Abrikozenjam
« Reactie #67 Gepost op: april 24, 2008, 09:16:16 »
Abrikozenjam

Deze jam is zonder citroenzuur of pectine (meestal gemaakt van appel!), aangezein veel kindjes daar toch nog op reageren. Het is nog een beetje zoeken naar de goeie verhoudingen maar het is makkelijk uitproberen, het gaat niet snel fout!

15 gedroogde abrikozen
ca. 100 ml water
kop suiker

Snij de gedroogde abrikozen in kleine stukjes, en zet het op met het water en suiker. Laat zeker een kwartier koken tot alles dik en stroperig is. Pureer de jam in een keukenmachine. Evt. kan je nog wat water of suiker toevoegen en kort koken, tot de gewenste dikte en zoetheid.

Dit kan natuurlijk ook met verse abrikozen, kersen, bramen, pruimen, aardbeien etc. Dan neem je 500 gr fruit en 500 gr suiker, met een scheutje water (tegen het aanbranden).

Eet smakelijk!


Edit: Lay-out aangepast en geplaatst in indexpagina
« Laatst bewerkt op: april 24, 2008, 09:43:15 door Ageeth »

Offline Nynke Dekker

  • Office iets?¿
  • Administrator
  • **
  • Berichten: 15.809
  • Geslacht: Vrouw
  • Nynke Bal, Balletje en Nynke ben ik allemaal!
Pannenkoeken
« Reactie #68 Gepost op: mei 08, 2008, 22:04:12 »
Pannenkoeken

Vrij eenvoudig en ook nog goed te eten! Je moet bij het bakken even opletten dat de randen van de pannenkoek niet te dun worden en ze te hard gebakken worden. Vinden mijn meiden namelijk niet echt tof! Maar als je het met een beetje beleid doet, zijn het net zoals alle andere pannenkoeken.

Nodig:
Pak Koopmans Speciaal of huismerk gewone pannenkoekmix (even op ingrediëntenlijst kijken of er niet iets verkeerds in zit, er zijn er meerdere die gewoon kunnen)
Pak Rijstemelk
Pakje Wajang Plantaardige Margarine of olie

Beslag aanmaken zoals je gewend bent (alleen dan zonder het extra eitje erin en met rijstemelk ipv koemelk) tot de dikte die je prettig vindt, meestal ca 3/4 pak rijstemelk op één pak pannenkoekmix.
Pan verhitten, boter laten smelten, beslag erin, zachtjes laten opdrogen, omkeren, nog heel even wachten.... klaar!
Probeer eens buiten de hokjes te denken voordat je oordeelt. Ieder mens is uniek!

Ik ben moeder van drie heerlijke dochters, Irene geb. 03-08-99, Anne geb. 09-08-02 en Renée geb. 30-06-05. Drie keer borstvoeding met uitgebreid hypo-allergeen dieet.

Offline astridmv3

  • Super Mama
  • *****
  • Berichten: 5.306
  • Geslacht: Vrouw
  • Ik heb 19 mnd gekolfde HA BV gegeven
    • assepas
Re: Eigen recepten
« Reactie #69 Gepost op: mei 08, 2008, 22:11:58 »
 :goed: :goed: hier idd ook al eens gedaan, was alleen vergeten welke mix
groetjes Astrid
ERG trotse mv
Thomas (5), Sylvie (3) en Lisanne (1)

Offline Anneke

  • Peuter
  • ***
  • Berichten: 116
  • Geslacht: Vrouw
Re: Eigen recepten
« Reactie #70 Gepost op: mei 10, 2008, 13:21:21 »
fruit taart:

ingredienten:

rol koekjes/biscuitjes (bijv veelkoren van de Aldi)
125 gram boter
blik vlaaivulling Jonkerfris


koekjes fijnmaken, boter smelten. de koekjes bij de boter doen en dan in een springvorm doen. In de koelkast hard laten worden. Blik vlaaivulling er over heen doen.

Heb het zelf nog niet geprobeerd, maar vond het eigenlijk wel een goed idee (monchoutaart zonder monchou)



variatie kruidenboter

halvarine/margarine voor op brood in een bakje doen, bruschetta kruiden er bij doen en dan roeren totdat er geen 'kale' boter meer is. In de koelkast zetten tot gebruik.



Bruschetta kruiden(bij de xenos, oil&vineger en vast nog wel meer winkels die het verkopen) kan je voor veel dingen gebruiken, door de mayo light wordt het een lekker sausje voor bij bijv de bbq en als je wat water door de mayo doet en dan de bruscetta heb je een lekkere dip voor bij de chips of rauwkost.
Door wat olie en je hebt een dip voor soepstengel(tjes), op een broodje smeren en in de oven doen of lekker over vlees heen.
Door de pasta saus als smaakmaker en door de sla of witlofsalade.
« Laatst bewerkt op: augustus 29, 2010, 12:58:14 door antoinettez »


 

Offline Anneke

  • Peuter
  • ***
  • Berichten: 116
  • Geslacht: Vrouw
Re: Eigen recepten
« Reactie #71 Gepost op: mei 12, 2008, 16:14:04 »
de fruittaart was erg lekker, manlief 'miste' wel de monchou maar das dan jammer voor hem. Ook de kruidenboter met bruschetta was erg lekker.

Kan je van rijstemelk ook gele room oid maken, of iemand een ander idee om op een taart bodem te doen.

Heb net custard gemaakt maar volgens mij blijft ie dun, hij was in de pan wel stevig maar nu met afkoelen is t 'blubber', hopenlijk smaakt t een beetje


 

Offline Balletje

  • Global Moderator
  • ****
  • Berichten: 2.051
  • Geslacht: Vrouw
  • Ik geef borstvoeding met hypoallergeen dieet
    • WBW Nederland
Re: Eigen recepten
« Reactie #72 Gepost op: mei 12, 2008, 18:06:23 »
Misschien met gelatine een vulling maken? Hier allerlei fruitsoorten erdoor die jij lekker vindt?

Als ik me niet vergis (jaren terug eens gekeken) is de banketbakkersroom (gele smurrie die tussen tompoezen gaat) normaal met ei, maar koop je een aanmaakpakje in de winkel, zit het er niet in. Weet niet of dat nog steeds zo is, maar is het kijken een keer waard toch?
Nynke Bal, Balletje en Nynke zijn allemaal één en dezelfde persoon! Kortom, de mama van Irene, Anne en Renée


Offline Anneke

  • Peuter
  • ***
  • Berichten: 116
  • Geslacht: Vrouw
Re: Eigen recepten
« Reactie #73 Gepost op: mei 13, 2008, 13:24:08 »
dacht ook aan gelatine, vind manlief alleen niet zo geschikt, maar zeker t proberen waard (lekker met vers zomer fruit straks)

Zal eens kijken op de banketbakkersroom


custard was mislukt, niet eens een klein beetje stijf geworden, was nog net zo dus als de rijstemelk was voor bereiden, iemand ervaring mee?


 

Offline antoinettez

  • Moderator
  • **
  • Berichten: 3.248
  • Geslacht: Vrouw
appeltoetje
« Reactie #74 Gepost op: mei 15, 2008, 08:58:26 »
Appeltoetje

Benodigdheden:
Appels
kaneel
rozijnen
150 gram bloem
100 gram margarine (Wayang)
100 gram suiker

Appels schillen, in stukjes snijden, kaneel en rozijnen er bij. in ingevette ovenschaal doen.
Een kruimeldeeg van de bleom, margarine en suiker maken. Dit over de appel doen en lekker in de oven.
Ongeveer 30 minuten in de oven op 180 graden. (kijk even na een kwartiertje, heb dit zelf namelijk nog niet uitgeprobeerd)

Met dank aan My79

Antoinette m.v. Marjolein die 13 mnd BV heeft gehad en Sofie die 21 mnd hypoallergene BV heeft gehad.