Borstvoeding Ervaringen > Borstvoeding met bijvoeding

Nachtvoedingen afbouwen

(1/5) > >>

Galina:
wow dames, ik voed nu bijna 16 maanden. Ben in verwachting van de tweede en zou nu toch echt wel eens de nachtvoedingen willen stopzetten. Jaïsa komt nu om ongeveer 23 uur, 3 uur, 6 uur, 9 uur wordt ze wakker...
Ze lag al die tijd bij ons op de slaapkamer, maar ik wil nu graag dat ze naar haar eigen kamer gaat en leert een nacht doorslapen. Maar vind het een lastig punt: hoe pak je dit aan. Ik lees bij jullie ook pittige huilbuien die niet stoppen tot ze drinken krijgen?? Gewoon doorzetten, vallen ze vanzelf een keer in slaap? Hoe pak je dit op een goede manier aan? Overdag (lees 's ochtend en 's avonds wil ik gewoon wel blijven voeden, evt ook nog 1 keer voor het middagslaapje) Maar 's nachts niet meer. Wie heeft er tips?

Nynke Dekker:
Welkom! En gefeliciteerd met het nieuwe wereldwonder in aantocht!

Even een vraagje... Hoe valt Jaïsa normaal (overdag en 's avonds) in slaap? Aan de borst toevallig??? Kan je haar half slapend wegleggen of ligt ze dan al in coma of gaat ze wakker/bewust naar bed?

Groetjes, nynke

Ps: laat deze nu even hier staan, zodat je het terug kan vinden, maar zal er binnenkort een apart draadje van maken. Je verdient je eigen "hall of Fame"

Galina:
Bedankt Nynke,
Nou overdag en 's avonds bij bv oppas kan ze ook in slaap vallen gewoon als ze moe is, wat gegeten heeft en we haar in bed liggen. Soms is ze dan nog wel echt wakker, maar omdat we haar dan alleen laten op de kamer, valt ze na wat spelen en babbelen in bed vanzelf in bed..
's nachts of voordat ze echt gaat slapen moet ik haar wel borstvoeden tot ze half slapend is, anders gaan alle lampen uit en moet ik er nog een paar keer uit om haar opnieuw aan te leggen anders gaat ze dus niet slapen, ze weet dat wij naast haar liggen, haar horen en ze vindt dan dat ze nog niet genoeg heeft gehad...

Nynke Dekker:
Hihi ze weet wat ze wil!!!

Loopt jouw borstvoeding nu wat terug met de zwangerschap? Kan je haar daarmee wat ontmoedigen 's nachts? Ik ben met mijn meiden op een zachte manier bezig geweest, maar was daardoor wel lang aan het "afbouwen" 's nachts.... De woorden: nee, je hebt net gehad! Ga maar slapen... Zijn vaak over mijn lippen gekomen. Maar heb de nachtvoedingen ook korter gemaakt, eerder afgekoppeld. Ze waren het er niet zonder slag of stoot mee akkoord, maar de jongste kwam (toen ze eenmaal zelf zonder borst in slaap kon vallen) toen nog maar af en toe ipv meerdere keren per nacht.

Jammer dat de andere meiden de laatste dagen niet gekeken en gereageerd hebben, dit is een onderwerp waar we allemaal mee geworsteld hebben of nog in zitten.

Groetjes Nynke

Galina:
gisteravond ging ik op stap, had haar om 17 uur laatst gevoed... mijn man heeft haar 's avonds nog hapje en pap gegeven en om 22 uur in bed gelegd.. ik kwam om 0.30 uur thuis, mevrouw lag toch heerlijk te slapen tot 4:45 uur! Nog nooit eerder vertoond! En daarna weer doorgeslapen tot 9 uur ofzo! Dus misschien als ze straks op haar eigen kamer ligt en ik niet zo dicht meer bij haar ben, dat het van zelf wel gaat?? het schept weer hoop iig!

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie