Borstvoeding Ervaringen > In het nieuws

etiquettespecialist over voeden in het openbaar

(1/2) > >>

mammavanbo:
Kreeg van de week de ouders van nu binnen in de babydoos. Daarin stond het volgende stuk over borstvoeding in het openbaar.
Fijn om als voedende moeder zo neergezet te worden.


Mw Ritsema psycholoog en etiquettespecialist: Citaat: Helemaal in een restaurant verwacht je geen voedende moeders aan te treffen, net zo min als honden trouwens. De reden waarom het tegen de etiquette ingaat, is niet eens zozeer dat borsten worden gezien als lustobjecten, al zal dat ook een rol spelen. Het komt vooral doordat we alle lichaamseigen vloeistoffen het lichaam liever niet zien verlaten, zoals snot, poep en zweet. Die geven een instante reactie van afkeer. Een moeder die een snotpegel bij haar peuter ziet, veegt hem daarom direct af. Borstvoeding hoort daar ook bij , ook al zie je de melk niet. In het openbaar vervoer vind ik het iets anders. Je bent nou eenmaal onderweg en je hebt geen andere keus als de baby honger krijgt. Voor medereizigers zal het vast wel confronterend zijn, maar het is nou ook weer niet nodig om te vragen of ze er bezwaar tegen hebben. Het moet gebeuren en als je er toestemming voor vraagt vestig je alleen maar meer de aandacht erop en bovendien zullen de medereizigers blij zijn als een huilende baby met een borst tot bedaren wordt gebracht

Chella Verhoeven:

--- Citaat van: mammavanbo op maart 15, 2011, 10:42:20 ---Kreeg van de week de ouders van nu binnen in de babydoos. Daarin stond het volgende stuk over borstvoeding in het openbaar.
Fijn om als voedende moeder zo neergezet te worden.


Mw Ritsema psycholoog en etiquettespecialist: Citaat: Helemaal in een restaurant verwacht je geen voedende moeders aan te treffen, net zo min als honden trouwens.

--- Einde van citaat ---

Hoe ist nou!! Wat een ondoordachte uitspraak...
Ik moet wel bekennen dat als je een interview geeft dat je woorden soms verdraait worden. Kan iemand dit scannen?

mammavanbo:
Als ik de kans heb zal ik het even scannen voor je.
Heb het blad weer even erbij gezocht, had het digitale van iemand gecopieerd die het al online had staan (scheeld mij typwerk.)
Moet er even een stukje voor zetten:

citaat: het verbaasd mij niets dat bijna de helft van de mensen borstvoeding in het openbaar niet vinden kunnen. Zo is de etiquette nu eenmaal. Natuurlijk word je niet op de bon geslingerd als je tegen die omgangsvormen ingaat. Maar ze geven wel aan hoe we met z'n alle vinden dat het eigenlijk hoort, dat borstvoeding iets intiems is dat je in huiselijke kring doet, net als het in badoen van je baby. Ook dat doe je in de aanwezigheid van hooguit een paar intimi, zoals een vriendin of je moeder. In een cafe of restaurant verdient borstvoeding geen schoonheidsprijs.

Hierna volgt de rest van het stuk
zo, zo is het helemaal volledig zoals het in het blad stond.
Was in de rubriek "dat meen je niet"  Staat wel een stukje pro voeden in openbaar tegenover door lk, mits discreet voeden.

jochemsmama:
Heb het ook gelezen, zelfde doos gehad. Was zwaar verontwaardigd toen ik het las. Er is nog een hoop te bereiken voor ons.

Kat en kids:
Mevrouw Beatrijs Ritsema heeft drie kinderen... Laat ons dan hopen (vooral voor haar...) dat er daar dan geentje tussen zit die overtuigd en lang borstvoeding gaat geven aan één van haar kleinkinderen. Want dat gaat flinke generatieconflicten opleveren, vermoed ik ;-) :haha:

Tja, weet je, ik vind haar uitspraken dusdanig belachelijk dat ze alleen maar een glimlach op mijn gezicht toveren... Als je borstgevoede baby's gaat vergelijken met honden en moedermelk met snot, dan zegt dat vooral veel over je eigen grote bekrompenheid en niks over borstvoeding an sich... Als lieve Beatrijs nog veel van zulke uitspraken gaat laten optekenen, dan verliest ze alleen maar aan geloofwaardigheid...  :wat?:

Enneuh, volgens mij is de marketingstrategie van de Ouders van Nu vooral om maar zo provocerend mogelijk te doen over borstvoeding... Zodat iedereen over de inhoud van hun artikels gaat praten. Dat verkoopt namelijk goed! Negatieve reclame is immers ook reclame...

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie