User Info

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Who's Online

 • Dot gasten: 94
 • Dot verborgen: 0
 • Dot leden: 0

There aren't any users online.

Auteur Topic: Stuk over Bv in AD van vrijdag 17 juni  (gelezen 3419 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline mammavanbo

 • Moderator
 • ***
 • Berichten: 3.271
 • Geslacht: Vrouw
Stuk over Bv in AD van vrijdag 17 juni
« Gepost op: juni 19, 2011, 21:30:50 »
Ga hem niet helemaal uittypen en er is helaas geen digitale versie te vinden. Maar er stond vrijdag een bijna paginagroot stuk over borstvoeden in het openbaar in het algemeen Dagblad. Insteek, de sticker van het voedingscentrum waar je welkom bent om te voeden.
Vind het dubbel stuk. Ene specialist verteld dat het goed is om bv te geven en de volgende alinia zegt een nadere hoogleraar dat daar helemaal geen bewijs voor is en dat flesvoeding net zo goed is.

Citaat Hein Raat, hoofddocent van het EMC bij de afdeling maatschappelijke gezondheidszorg. " Moedermelk zorgt voor minder maag-en darminfecites bij baby's en jonge kinderen en minder middenoorontstekingen. Op de lange termeijn beschermt het tegen overgewicht en hoge bloeddruk. Er zijn zelfs aanwijzingen dat kinderen minder vaak astma krijgen en een betere motorische en intellectuele ontwikkeling hebben"

Citaat Pieter Sauer, hoogleraar kindergeneeskunde van het UMC Groningen, volgens hem is er nauwelijks bewijs dat bv echt veel beter is. " Het verschil is lastig om te onderzoeken. Vind maar eens groepen moeders die je kunt opleggen om voor een studie de borst of juiste de fles te geven. En dan weet je niets over de kwaliteit van de voeding. Naarnaast staat de niewuste generatie flesvoeding zo dicht bij borstvoeding dat er ergenlijk geen verschillen meer zijn. Zo doen we nu zelf onderzoek naar allergie├źn en daarbij blijkt dat het echt niet uitmaakt of je borstsvoeding of de fles geeft. Hetzelfde geldt voor de gevoeligheid voor infectieziekten."
Hij geeft ook nog aan dat de campagne van het voedingscentrum mrouwen schuldig kunnen gaan voelen om de fles in openbaar te geven. Vrouwen zullen zich onder druk gezet en dat mag niet omdat niet elke vrouw borstvoeding kan geven. en dat er wordt vergeten dat ook bv nadelig kan zijn. Bv voor de moederkindband als het niet goed loopt.

Verder een stuk van Kay Poelen (veel zullen haar kennen van haar draagdoeken en pro bv verhalen)die uiteraard pro is.

En een stukje van een 23 jarige moeder die gestopt is met voeden en ook ktegen de campagne is. Helaas is zijn gestopt omdat heaar bv niet van goede kwaliteit is en haar dochtertje afviel ipv aankwam en met fles 3 ons in een week aankwam. Zij vind dat het voedingscentrum met deze campagne te sterk aangeeft dat Borstvoeding het enige is wat echt goed is.

Heb het stuk met dubbel gevoel gelezen. Het begint positief maar het eindigt vrij negatief ten opzichte van borstvoeding en dan speciaal in het openbaar. Jammer.Offline mammavanbo

 • Moderator
 • ***
 • Berichten: 3.271
 • Geslacht: Vrouw
Re:Stuk over Bv in AD van vrijdag 17 juni
« Reactie #1 Gepost op: juni 19, 2011, 23:29:29 »