Kinderen en ouders > Opvoeding, schoolkeuze en dagelijkse geneugten en strubbelingen

koortslip

(1/3) > >>

Anouschka:
Hoi allemaal,

Gisteren hier dus visite gehad.

Nele heeft op de schoot gezeten van de vriend van haar oma. Opa K. dus. Ik had nergens erg in. Heb Nele zelf bij hem op schoot gezet zodat ze haar peer kon eten. Maar wat ik later zag... wat roods midden boven zijn bovenlip en midden onder zijn onderlip. Ik vroeg wat hij daar gedaan had. Dat is een koortslip! snerde mijn schoonmoeder meteen. Tja, opa K. kan niet praten hoor. Doet zij wel voor hem.  :hmmm:
Afijn... Nele heeft bij hem op schoot gezeten. Hoe ernstig is dat?
Hij heeft niet echt gekroeld met haar zover ik me herinner. Ze heeft er gewoon gezeten.

Stel dat zij toch in aanraking is geweest met zijn lippen (op haar achterhoofdje b.v. ), hoe ernstig is dat? Moet ik ergens op letten? Moet ik me zorgen maken?

 :geen idee:

Marloes V.I.P.:
Oh wat vervelend. Ik heb eigenlijk geen idee! Ze is toch al een jaar geweest! Voorzover ik weet is het dan niet zo schadelijk meer. Ze heeft natuurlijk genoeg weerstand opgebouwd door jou supermelk. Anders bel je voor de zekerheid je huisarts toch even om het na te vragen.

 :knuf:

Anouschka:
Ik denk niet dat er groot alarm is.
Ze zat zowat op de knieën van "opa". En ik denk niet dat hij zijn gezicht tegen haar gehouden heeft. Ik zat er naast en heb het niet gezien. (maar ik zie niet altijd alles)

Wat kan ze krijgen van de koortslip van opa?
waterpokken? Of kun je dat niet op die manier krijgen?

Nicole:
Voor zover ik weet ik een koortslip alleen gevaarlijk voor een pasgeboren baby, door het vocht wat er in het blaasje zit kunnen ze erg ziek worden.

Als je al zag dat het rood was zal er al wel een korstje op hebben gezeten en het dus in aan het drogen geweest zijn, dus weinig vocht.

Volgens mij kan het voor de leeftijd van Nele geen kwaad mee, maar anders even voor de zekerheid de huisarts bellen.

 :knuf: Nicole

Nynke Dekker:
Hey Anouschka,

Om besmet te raken, zal hij haar gezoend moeten hebben... of net aan zijn koortslip gekrabd hebben. Dus ik denk dat het wel losloopt. Als er wel een infectie is, moet je op het volgende letten:


--- Citaat ---De eerste besmetting met het virus vindt meestal plaats bij kinderen van twee tot vier jaar oud. Meestal voelen zij zich de eerste keer een paar dagen ziek. De eerste infectie begint met hoge koorts, een branderig gevoel in de mond en opgezwollen lymfeklieren (die je voelt in de hals). Het kind krijgt blaasjes in de mond die nogal pijnlijk zijn. Daarom wil het kind waarschijnlijk niet eten. Verder is er een overvloedig productie van speeksel. De koorts duurt hooguit een paar dagen. Na tien tot veertien dagen zijn ook de koortsblaasjes verdwenen.

Na de eerste infectie, die mensen dus meestal als kind hebben opgelopen, merken je vaak jarenlang niets. Als het virus dan weer de kop opsteekt, veroorzaakt het koortsblaasjes bij de lippen. De koorts en opgezwollen klieren komen niet terug. De koortsblaasjes kunnen ontstaan op het moment dat je lichaam een verlaagde weerstand heeft. Momenten van verminderde weerstand zijn menstruatie, stress en vermoeidheid. Ook als je lichaam bezig is om andere virusinfecties te bestrijden (zoals een verkoudheid of griep), kan het virus geactiveerd worden en koortsuitslag veroorzaken.
--- Einde van citaat ---
bron: gezondheidsplein.nl

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie