Borstvoeding Ervaringen > Voeden in de eerste maanden

Waarom toch?

(1/2) > >>

Balletje:
Hai,

Waarom zien de meeste mensen het geven als borstvoeding als iets vies of erotisch of respectloosheid? Wat is er nou zo raar aan een drinkend kindje waarbij je een stukje borst ziet? Waarom moeten we nou verbannen worden naar een achterkamertje of met onze rug naar de mensen toe gaan zitten? Waarom weten de mensen niet waar ze kijken moeten?

Ik vind het voeden van mijn kinderen heel normaal en ja, soms zien ze een stuk borst, soms ook wel eens de hele borst (als Renée weer eens besluit om de hele omgeving te willen zien en onverwachts los laat...) Ik voed dus zelf ook echt overal. Maar de reacties van familie en bekenden is soms ronduit kwetsend en grof geweest.

Ik snap de link naar het niet netjes en respectloos niet... Zelfs in de bijbelse verhalen zie je vrouwen met blote borsten. Dat is kunst en religie en dat mag. Het wordt de borstvoedende moeders zo niet echt makkelijk gemaakt.

Plukje:
Daarom voed ik praktisch nooit in het openbaar. Ik heb al moeite met zittend voeden en door al dat commentaar en gedoe, raak ik gestresst en dan wil het niet eens meer. Gevolg is dan een gillend kind, wat natuurlijk meer de aandacht trekt. En eigenlijk is het de normaalste zaak van de wereld, borstvoeden. Als het echt niet anders kan, dan doe ik het wel. Maar liever niet.

Petra

kerisa:
Waarom????? Ik denk doordat een aantal jaren geleden, er bijna geen bv meer was. En ja in sommige bijbelvertalingen en sommige religieuze kunst komen ook blote borsten voor.
Maar dat was absoluut niet zo in het calvinistische nederland van een tijd geleden. Daar kon dat niet in. Ging je naar een achteraf kamertje om te voeden. Vervolgens werd bloot wel meer geaccepteerd, maar vooral in een sexuele revolutie. Dus ja ik snap wel waar heel veel vooroordelen vandaan komen.

Ik denk dat door het gewoon te doen, het vanzelf normaler wordt.
Ik heb Isa altijd en overal gevoed. Thuis, bij familie en vrienden (ook bij anti-bv mensen), in restaurants, op hekjes bij school, terwijl we wachten op de schoolbel, in het bos op een boomstam, staande in de rij bij de supermarkt en ga zo maar door. Ik ben er pas mee opgehouden, op het moment dat er vervelende opmerkingen kwamen, die Isa zelf kon begrijpen. Voor mezelf maakt het namelijk helemaal niks uit, maar ik wilde niet dat zij een vervelende associatie kreeg met dat wat voor haar het liefste is, wat er bestaat.
Onze laatste echt openbare voeding was met 2,5 ongeveer. Ik heb overigens afgelopen zomer wel buiten op de camping gevoed, maar dat was met de rug naar de straat, naast de tent.

Chella Verhoeven:
Ik weet niet waarom men het als vies of erotisch ziet maar wil wel graag de volgende anecdote met jullie delen ;D

Mijn oudste zoon en zijn jongste zusje schelen 13 jaar. Hij kwam dus net in de pubertijd toen zij werd geboren. Niet alleen hij maar ook zijn vrienden die de hele dag in en uit liepen. Het is dus niet zo moeilijk dat ze geconfronteerd werden met een voedende moeder op de bank. Op één van die dagen zag ik Kymers vriend binnenkomen met een vreemd lachje op zijn gezicht. Ineens realiseerde ik me dat hij die borst niet meer als "voeding" zag maar als iets sexueels. Vreemde gewaarwording aangezien zij al bevriend zijn sinds hun 6e en hij dus meerdere kinderen aan de borst zag hier....
Iedereen die een borst als iets sexueels ziet heeft zelf geen kind aan de borst gehad (zowel de moeder als de vader van het kind, bedoel ik) Op dat moment zijn borsten voor "voeding"...... Maar waar ligt de schakeling van voeding naar erotiek (ook in de gedachte van de voedende vrouw zelf)

Hoe het ook zij; het is een intrigerend fenomeen.

Groet, Chella

Balletje:
Hai Chella,

Fantastisch dat je dan de verandering in zo'n jongeman ziet! Ervoor compleet normaal en met die hormonen die door dat lijf jagen, plots gebiologeerd door zo'n borst....

Heerlijke anekdote!

Groetjes Nynke

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie