Borstvoeden.nl

Algemeen => Voorpagina Nieuws en ander Nieuws => Topic gestart door: Nynke Dekker op maart 05, 2012, 10:31:16

Titel: Spruw
Bericht door: Nynke Dekker op maart 05, 2012, 10:31:16
Stefan Kleintjes (http://www.borstvoeding.com/dietist/groningen.html) KinderdiĆ«tist  en Gonneke van Veldhuizen (http://eurolac.net/index.php?p=49) hebben weer eens de handen ineen geslagen om een goed artikel over candida oftewel spruw te schrijven. De reguliere medicatie wordt nog wel eens op ouderwetse manier voorgeschreven en hierdoor kan de schimmel resistent worden voor de normale medicatie.

De dosering is vaak verdeeld over vier porties per dag en je mag al snel weer stoppen met de kuur als de symptomen verdwenen zijn. Lactatiekundigen en borstvoedingsdeskundigen geven echter een ander advies (http://eurolac.net/index.php?p=85)  als het gaat om de dosering en duur van de kuur. Het is heel bewerkelijk, maar als je het goed doet, loont het wel!

Er is echter ook een ander middel op de markt, Gentiaan Violet. Nog niet iedereen kent dit middel en daarom ben ik heel erg blij dat Gonneke en Stefan er samen een artikel  (http://www.borstvoeding.com/problemen/spruwcandida/gentiaan-violet.html) aan gewijd hebben!

Meer informatie en vragen stellen over behandeling en bijkomende zaken, mag in ons topic (http://board.borstvoeden.nl/index.php?topic=867.0). Maar natuurlijk ook onder dit artikel...